
دستگاه فرز عمودی سی ان سی یکی از محبوب ترین دستگاه ها جهت برشکاری و سوراخکاری بر روی قطعات سنگین و بزرگ محسوب می شود. دستگاه مذکور از طراحی خاصی برخوردار بوده و به واسطه همین طراحی می تواند برش های بسیار دقیق و با کیفیت به اشکال مختلف انجام دهد. دلیل این عملکرد عالی و توانایی منحصر به فرد این دستگاه، وجود نرم افزار cnc است. اصولاً دستگاه های عمودی به شکلی هستند که ابزار برشی در پنج جهت توسط آنها به سادگی حرکت می کنند. در ادامه این مطلب مجموعه آریسمان ابزار قصد داریم به معرفی دستگاه سی ان سی عمودی، کاربرد، عملکرد و مزایای آن بپردازیم.
مشخصات دستگاه فرز سی ان سی عمودی
دستگاه فرز سی ان سی دستگاهی است که قطعات مختلف را به صورت عمودی برش می دهد که در آنها ابزار برشی و اسپیندل به شکل عمود نسبت به میز دستگاه قرار می گیرند. این نحوه قرار گیری ابزار برشی و اسپین سبب عمودی شدن محدوده حرکتی دستگاه می شود و به همین دلیل است که این دستگاه ها برای برش های عمودی و سوراخکاری و حفاری مناسب و کاربردی هستند. این دستگاه ها به منظور برش دادن مواد و قطعات مختلف مانند فلزات و پلاستیک ها مورد استفاده قرار گرفته و محدودیتی در کاربرد دستگاه فرز سی ان سی عمودی وجود ندارد.
یکی از مشخصات اصلی دستگاه فرز عمودی سی ان سی، بهره گیری از نرم افزار سی ان سی است. این نرم افزار پیشرفته تحت کنترل کامپیوتر بوده و به خوبی می تواند کار کنترل حرکت دستگاه و به طور ویژه اسپیندل را در جهت های مختلف انجام دهد و آن را برای برش دادن دقیق قطعات در جهت های مختلف به کار گیرد.
عملکرد دستگاه فرز سی ان سی عمودی
در رابطه با عملکرد دستگاه های فرز سی ان سی عمودی باید گفت که شخصی به عنوان اپراتور یا تکنسین این دستگاه فعالیت دارد و می تواند از Control Panel استفاده کرده و مختصات حرکتی موردنظر را وارد و تنظیم کند. این در حالی است که طرح برش از قبل به وسیله نرم افزار اتوکد پیاده سازی شده است. طرح برش در قالب فرمت G-Code با نرم افزار سی ان سی دستگاه وارد می شود. سپس دستگاه برای شروع فعالیت خود آماده است. اپراتور با زدن دکمه روشن شدن الکتروموتور، دستگاه را راه اندازی می کند.
زمانی که الکتروموتور فعال می شود، محورهای دستگاه به حرکت در می آیند. حرکت هایی که این دستگاه می تواند داشته باشد شامل حرکت در جهت رفت و برگشت و همچنین حرکت دورانی است. این حرکت ها در حالتی رخ می دهند که اسپیندل ابزار برشی را نگه می دارد و کار تنظیم سرعت چرخش آن را عهده دار است. در نتیجه حرکت های مذکور، برش قطعه کار در الگوهای دو بعدی و سه بعدی صورت می گیرد.
مزایای ماشین فرز عمودی سی ان سی
با توجه به نوع طراحی نرم افزار دستگاه و همچنین طراحی بدنه دستگاه، امتیازات و مزایای جالب توجهی در کاربرد دستگاه فرز سی ان سی عمودی وجود دارد. این مزایا دستگاه فرز عمودی سی ان سی را نسبت به دستگاه های افقی برتر می سازد. بنابراین بسیاری از کارگاه ها ترجیح می دهند این دستگاه را برای امور برشکاری انتخاب کنند. مهمترین مزایای این دستگاه شامل موارد زیر است:
● دید بهتر و مناسب تر
از آنجا که فضای کار دستگاه باز است و همچنین نحوه طراحی میز دستگاه محدودیت ایجاد نمی کند، دستگاه های فرز عمودی دید بهتر و کامل تری در اختیار تکنسین قرار می دهند. بنابراین تکنسین می تواند خیلی راحت تر جزئیات را تحت کنترل داشته و برش های دقیق تر انجام دهد.
● هزینه نگهداری پایین تر
همانطور که گفته شد، هنگام کار با دستگاه فرز سی ان سی عمودی، وضعیت برش به طور کامل برای اپراتور روشن است. این یعنی نحوه عملکرد دستگاه برای اپراتور واضح بوده و می داند در چه جاهایی احتمال بروز خطا وجود دارد. به همین دلیل می توان برخی از مشکلات را از بین برد یا به حداقل رساند و هزینه کار و نگهداری دستگاه را پایین تر آورد.
● سهولت و مناسب بودن برای کاربران
طراحی دستگاه فرز سی ان سی عمودی به گونه ای است که کنترل و مدیریت دستگاه برای افراد بسیار کاربر پسند بوده و استفاده گسترده از این دستگاه نشان دهنده راحتی کار با دستگاه است. به طور کلی اکثر کارگاه داران بر این باورند که این دستگاه ها سر راست بوده و برای انجام فرایند برش به به وسایل خاصی نیاز ندارند.
● دقت فوق العاده
این دستگاه به دلیل بهره گیری از نرم افزار سی ان سی، دقت و کیفیت بالایی در برش های خود داشته و خطر خطای انسانی را به حداقل می رساند. علاوه بر این اپراتور تسلط کاملی بر عملکرد دستگاه داشته و مطمئن می شود که در هیچ یک از بخش های آن خطایی رخ نمی دهد.
سخن پایانی
دستگاه فرز سی ان سی عمودی یک دستگاه محبوب و پر استفاده جهت سوراخکاری و برشکاری قطعات مختلف است. این دستگاه به واسطه نوع طراحی و همچنین بهره گیری از نرم افزار سی ان سی، دقت عملکرد بالایی داشته و به همین دلیل در کارگاه های زیادی نسبت به خرید آن اقدام می کنند.