مقالات

جوشکاری آرگون چیست

جوشکاری آرگون

جوشکاری یک عملیات پرکاربرد است که در صنایع مختلف از آن استفاده میشود. همین موضوع باعث شده تا افراد زیادی به شغل جوشکاری روی آورند. با این حال قبل از انجام یک عملیات جوشکاری، باید بدانید که جوشکاری بدون تجربه و تخصص کافی می تواند بسیار خطرناک باشد. در این مطلب از آریسمان ابزار به معرفی یکی از انواع  روش های جوشکاری، به نام جوش کاری آرگون خواهیم پرداخت.

جوشکاری تیگ یا آرگون

آرگون گازی است که در این نوع از جوشکاری مورد استفاده قرار میگرد؛ به همین دلیل است که این نوع جوشکاری در ایران به جوشکاری آرگون مشهور شده است. گاز آرگون، نوعی گاز محافظ است که در این نوع عملیات مورد استفاده قرار میگرد. همچنین این نوع جوشکاری به جوشکاری تیگ نیز مشهور است. عبارت TIG مخفف Tungsten Inert Gas یا همان جوشکاری قوس تنگستن است.

انواع جوشکاری آرگون

در ادامه به مهم ترین انواع جوشکاری آرگون خواهیم پرداخت:

1- جوش آرگون تیگ

در این نوع از جوشکاری، آرگون با استفاده از الکترود مورد استفاده قرار میگرد. این نوع جوشکاری دقت بالایی داشته و انتخاب مناسبی برای جوش های کنترلی است.

2- جوش آرگون میگ

در این نوع که به آن جوشکاری کمپوزیت نیز می گویند گاز آرگون همراه با CO۲ یا گاز های مشابه آن به کار گرفته میشود. این نوع جوشکاری سرعت بالایی داشته و به صورت اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرد.

3- جوش آرگون تحت فشار

یک نوع جوشکاری است که برای جوش دادن فلزات نازک یا حساس به حرارت به کار گرفته میشود.

4- جوش آرگون مختلط

در این روش، گاز آرگون همراه با هلیم یا CO۲ مورد استفاده قرار میگیرد. بهبود در جوش و سرعت نسبتا بالا از جمله خصوصیات مهم این نوع جوشکاری میباشد.

خطرات جوشکاری آرگون

در ادامه به مهم ترین عوارض جوشکاری با آرگون اشاره می کنیم:

  • حرارت بالا و گرمای بسیار زیاد در جوشکاری آرگون گاهی موجب گرمازدگی، خستگی، شکم درد یا تهوع جوشکار میشود.
  • یکی دیگر از مضرات جوشکاری تیگ احتمال بالای آسیب به چشم های فرد جوشکار است. بنابراین حتما باید در حین جوشکاری از ماسک محافظ استفاده شود.
  • اشعه مادون قرمزی که در هنگام جوشکاری آرگون تولید میشود می تواند بیماری های پوستی خطرناکی را به بار آورد. بنابراین این مورد نیز یکی از مضرات جوشکاری آرگون است.
  • طبق تحقیقات جوشکاری آرگون می تواند موجب پیری زودرس در فرد جوشکار نیز بشود.

نکاتی در مورد جوشکاری آرگون

در ادامه به چند نکته جالب درباره جوشکاری قوس و آرگون اشاره میکنیم:

  • نام جوشکاری آرگون، ارتباطی با نوع و کاربرد این جوشکاری نداشته و تنها با توجه به گاز محافظی که در این جوشکاری استفاده میشود، انتخاب شده است.
  • در کشور های خارجی به این نوع جوشکاری، جوشکاری تیگ میگویند. جوشکاری تیگ پرکاربرد ترین نوع جوشکاری های آرگون است و به نظر میرسد همین موضوع دلیل این نامگذاری بوده است.
  • در صورت بی احتیاطی، جرقه های جوشکاری آرگون می توانند موجب آتش سوزی شوند.

کاربرد جوشکاری آرگون

در ادامه به مهم ترین کاربرد های جوشکاری آرگون اشاره خواهیم کرد:

  • به دلیل ظرافت و دقت بالا در جوشکاری آرگون، یک کاربرد آن، جوش دادن فلزات نازک یا جوش های ظریف است. از جمله مهم ترین فلزات حساس و نازک می توانیم به آلومینیوم، تیتانیوم، زیرکونیوم و منیزیم اشاره کنیم.
  • به دلیل دقت بالای مورد نیاز در صنایع هوا فضا مانند ساخت و یا تعمیر هواپیما و موشک از این نوع جوشکاری استفاده میشود.
  • تجهیزات پزشکی، تجهیزات غذایی و قطعات الکترونیکی سایر مواردی هستند که در آن ها از جوشکاری آرگون استفاده می شود.

جمع بندی

در این مطلب از آریسمان ابزار ابعاد مختلف جوش آرگون را مورد بررسی قرار دادیم. جوشکاری آرگون صنعتی یا جوشکاری TIG یکی از انواع جوشکاری است که در آن از گاز آرگون به عنوان محافظ استفاده می شود. کاربرد اصلی این نوع جوشکاری در مواردی است که به ظرافت و دقت بالا نیازمندیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *