مقالات

دریل چیست + انواع آن

دریل چیست + انواع آن

دریل یکی از کاربردی ترین ابزارآلاتی است که در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. از صنعت خودروسازی گرفته تا ساختمان سازی، تراشکاری، صنایع چوب و … علاوه بر صنعت در مصارف خانگی برای تعمیر قطعات و نصب وسایل از دریل‌ها به وفور استفاده می شود. در این مقاله از وب سایت آریسمان ابزار تصمیم گرفتیم به این ابزار پرکاربرد بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید تا با دریل‌ها آشنا شویم.دریل‌ها ابزاری هستند که با بهره گیری از نیروی چرخشی بر روی سطوح مختلف سوراخ ایجاد می کنند. مهم ترین فاکتورهای انتخاب دریل‌ها، سرعت، گشتاور، قدرت و اندازه آن ها است.

تاریخچه دریل

استفاده از مکانیزم دریل‌ها (استفاده از نیروی چرخشی برای ایجاد سوراخ)، قدمتی تاریخی دارد. جالب است بدانید انسان ها از حدود 3500 سال قبل از میلاد، از این مکانیزم بهره می گرفتند. در آن زمان انسان ها از یک سنگ نوک تیز و استوانه ای به عنوان مته استفاده می کردند و چرخش نیز به وسیله دست بود. با این روش انسان ها سورخ هایی بر روی چوب ها و استخوان حیوانات ایجاد می کردند. در حدود 10 هزار سال پیش انسان ها با پیچیدن نخ به دور استوانه های نوک تیز سنگی ساده ترین نوع ماشین های سوراخ کاری را ابداع کردند که قدرت و سرعت بیشتری داشت. از آن زمان تا کنون دریل‌ها تکامل یافتند و کم کم دریل‌های دستی خلق شدند. بعدها با اختراع موتورهای الکتریکی تحول شگرفی در دریل‌ها به وجود آمد. دریل‌های پیشرفته امروزی نیز از موتورهای الکتریکی استفاده می کنند.

اجزای تشکیل دهنده دریل

در ساختار دریل‌ها از قطعات متفاوتی استفاده می شود. از جمله این قطعات می توان به سیم‌های برق، تراز عمق سنج، سه نظام، دسته نگه دارنده، کلیدهای مختلف از جمله کلید خاموش و روشن، کلید تنظیم سرعت، کلید چپ گرد و راست گرد اشاره کرد.سه نظام دریل قطعه است که رابط بین دریل ‌و مته است. با استفاده از آن قادر خواهید بود انواع مته و سری ها را روی ابزار خود ببندید. سنگ سمباده زنی، انواع بکس ها، مته، سری پیچ گوشی و … همگی بر روی سه نظام نصب می شوند. کیفیت اجزای دریل در نهایت کیفیت نتیجه کار شما را مشخص می کنند. توجه به جنس و کیفیت آن ها اهمیت زیادی دارد.

انواع دریل

دریل‌ها انواع مختلفی دارند و هر نوع از آنها کارکرد منحصر به فردی دارد. در ادامه انواع و کارکرد آن ها را توضیح می دهیم :

دریل‌ ساده :

همانطور که از اسمش نیز پیداست ساده ‌ترین نوع دریلی که می توانید آن را تهیه کنید، دریل‌ساده است. این نوع دریل‌ها در مقایسه با دیگر انواع دریل‌ها قدرت پایین تری دارند و معمولا در کارهای ساده ای همچون کارهای خانگی از آن ها استفاده می شود. ایجاد سوراخ های سطحی و با عمق نسبتا کم، استفاده به عنوان پیچ گوشی و … از جمله اصلی ترین کاربردهای این نوع دریل‌ها است.

دریل ‌شارژی :

این دریل‌ها از باتری استفاده می کنند و نیازی به سیم برق ندارند. سوراخ کاری بر روی سطوح فلزی، چوبی و دیوارهای گچی از جمله کاربرد آن ها است.

دریل ‌برقی :

برای استفاده از دریل ‌برقی نیاز به سیم برق است و به نسبت نوع شارژی قدرت بیشتری دارد. از این نوع دریل برای ایجاد سوراخ بر روی کاشی و سرامیک، گچ، چوب و فلزات استفاده می شود.

دریل ‌چکشی :

از این نوع دریل‌ها برای ایجاد سوراخ بر روی سطوح اجسام سخت استفاده می شود. عمق سوراخ و قدرت دریل‌ چکشی زیاد است. اصلی ترین تفاوت آن ها با سایر انواع دریل‌ها، ضربات متوالی یا چکش مانند آن ها است که باعث می شود مته با قدرت و سرعت بیشتری درون سطح فرو رود.

دریل‌ های ستونی :

دریل‌های ستونی کاربرد کمتری به نسبت دیگر انواع دریل‌ها دارند. این ابزارآلات حجیم هستند و به صورت ثابت استفاده می شوند. می توان از آن ها در کارگاه ها برا سوراخکاری اجسام چوبی و گچی بهره گرفت. بیشتر کاربرد آن ها در نجاری است.

دریل‌ بتن کن :

دریل‌های بتن کن از جمله قدرتمندترین انواع دریل‌ها هستند که در ساختمان سازی به کار می روند. عمدتا از آن ها برای تخریب استفاده می شود و برای ایجاد سوراخ مناسب نیستند.

دریل ‌پنوماتیک :

دریل‌های بادی یا پنوماتیک می توانند در اجسام سخت سوراخ کاری کنند و بسیار قدرتمنداند. همانطور که از نام آن ها مشخص است با باد کار می کنند و از یک کمپرسور هوا بهره می گیرند که با فشار هوا کنترل می شود. در ساختمان سازی و صنعت استخراج از دریل‌های بادی استفاده می شود.

دریل‌های گیربکسی :

دریل های گیربکسی از جمله دیگر دریل‌های قدرتمندی هستند که علاوه بر قدرت، سرعت زیادی نیز دارند. گیربکس یا جعبه دنده به کار رفته در ساختمان آنها سبب افزایش سرعت و قدرت آن ها می شود. کاربرد دریل گیربکسی سوراخکاری بر روی اجسام بسیار سخت است.

بهترین مارک دریل

برند ماکتیا از کشور ژاپن، دیوالت، بوش، متابو، AEG از جمله بهترین برندهای تولید کننده انواع مختلف دریل‌ها هستند که کیفیت بسیار بالایی دارند اما متاسفانه در بازار داخلی به سختی گیر می آیند. اگر قصد دارید محصولات این شرکت ها را تهیه کنید حتما مطمئن شوید که اجناس تقلبی و غیراصل نباشند.از جمله برندهای باکیفیتی که در بازارهای داخلی حضور دارند می توان به رونیکس، توسن، آروا، اکتیو، هیوندای و محک اشاره کرد. محصولات تولیدی این شرکت ها هم کیفیت لازم را دارند و هم قیمت آن ها مناسب است.

جمع بندی

دریل یکی از تجهیزات پرکاربرد صنعتی است که از آن برای ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف استفاده می شود. علاوه برا سوراخکاری، دریل‌ها کاربردهای متنوع دیگری نیز دارند که در این مقاله به آن ها اشاره شد. برای خرید دریل ‌های باکیفیت و قطعات آن ها همچون مته، سه نظام و … می توانید به فروشگاه آریسمان ابزار مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *